Comenzi telefonice la 0728 228 025
Acum puteți comanda și de pe mobil! Livrare gratuită pentru orice comandă peste 150 lei

Roxelana, cafeaua sultanilor, la TIBCO 2013

Cafeaua Sultanilor la TIBCO 2013!

Între 30 mai și 2 iunie ROMEXPO a organizat cea de a 30-a ediție a TIBCO - Târgul Internațional pentru Bunuri de Larg Consum și, în cadrul Kidex 2013, Festivalul cireșelor.

Pe 1 iunie, a avut loc un eveniment cu totul special. Pe scena amplasată în cadrul Pavilionului Central, vizitatorilor le-a fost dezvaluită povestea celebrei cafele a Sultanului Soliman Magnificul - cafeaua Roxelana, una dintre cele mai apreciate cafele create de Gheorghe Florescu.

Numele acestei cafele vine de la o fostă sclavă care a schimbat istoria Imperiului Otoman, învățându-l pe Soliman Magnificul să bea cafea și, prin aceasta, căpătând o mare putere. Roxelana (nume turcesc Hurrem), este cea care a introdus la Înalta Poartă obiceiul de a bea cafea.

Gheorghe Florescu a avut un invitat supriză: domnul Anton Carabelaian, fiul mentorului său armean în arta cafelei, Avedis Carabelaian.
Prezentarea s-a încheiat cu două dansuri armenești interpretate de ansamblul Uniunii Armenilor din România și a fost urmată de o degustare de cafea Roxelana - Cafeaua Sultanilor.

 

Delicatese Florescu
Coşul dvs. conţine 0 produse în valoare de 0,00 lei Vezi coş
Autentificare
Română | English
© 2010-2017 Delicatese Florescu. Toate drepturile rezervate. Design şi Programare